Alla har nog hört talas om piratkopior eller så kallat “fejk”. Det brukar oftast vara dyra märken som fejkas som till exempel Gucci, Michael Kors eller Coco Chanel. Man kan tänka att det är bra för det är billigare men egentligen är det inte bra alls. Piratkopior som dessa gör oftast med barnarbete eller folk som inte får betalt. Och de som faktiskt får betalt, får inte mycket. Det är även så att köper man äkta går pengarna till ägaren av varumärket och det är deras förtjänst, deras jobb liksom. Många ser detta som stöld och det är ju faktiskt en sort av stöld.

christian-wiediger-672101-unsplash

 

Ifall du är en person som är mycket på youtube och kollar på Misslisibell så har du säkert sett detta. För ett tag sedan gjorde Misslisibell en video där hon visade upp sina fejkväskor hon köpt. Hon säger även att det är lagligt och bra. Hon uppmanar helt enkelt till att köpa sånt här. Såklart fick hon mycket kritik för detta och en person som gav kritik var Matgeek. Matgeek är en youtuber som gör videos om mat men även kritik ibland. Han reagerade på detta och gjorde en video där han sa att detta är fel. Många såg videon och den spreds, t.o.m. Misslisibell såg den. Hon tog bort sina videos om detta och gjorde en video där hon berättade att hon inte visste detta. Ifall du inte sett Matgeeks video tycker jag att du ska göra det för man får upp ögonen för hur detta egentligen ligger till.

Hoppas att ni tyckte om den här artikeln och fick upp ögonen för detta. Jag hoppas även att ni går in och kollar på videon.

Av: Molly K