Hur du kan tjäna pengar själv!

  • Snabbt och enkelt

Alla har nog varit med om att man har hittat något man gillar men inte har råd med det och ens föräldrar inte vill köpa det till dig. Då kan det vara bra att kunna tjäna egna pengar. Helst snabbt och enkelt!

stoica-ionela-744461-unsplash

Här är några av våra tips för att kunna tjäna pengar:

Hjälp till hemma

Ett enkelt sätt att tjäna snabba pengar är att hjälpa till hemma. Ens föräldrar blir nog väldigt glada om de får lite hjälp då och då. Det behöver inte vara svåra grejer alls. Det kan räcka med att bara: Duka, bädda sin säng varje dag, ta hand om disken, hjälpa till och laga mat eller vika lite tvätt. Detta var förstås bara några förslag och det finns mycket mer att göra. Det är bara att fråga ens föräldrar så säger de lite saker.

Detta kan även vara ett sätt att höja sin månadspeng / veckopeng!

Ungefärlig inkomst: 20-50 kr

Panta burkar

Ni vet de där läskburkarna som blir över efter helgen, Panta dom! Ta en plastpåse och sätt någonstans i en städgarderob, i köket eller i hallen. Fyll sedan den med alla pantburkar eller flaskor som är tomma. När påsen sedan är full och ni ändå ska och handla, ta med burkarna! Då kan du få pengar med hjälp av att slänga skräp.

PS: Om du är desperat kan du leta efter burkar i en park eller i din närhet.

Ungefärlig inkomst: 10-20 kr

Rensa

Om du inte har gjort detta på ett tag kan det vara bra att göra detta. Rensa både kläder och saker! Den där tröjan du inte använder längre kan du ju rensa bort, eller varför inte den där gamla boken! Sedan när du har samlat ihop mycket saker kan du sälja det på t.ex. en loppis!

Ungefärlig inkomst: 50-100 kr

Baka

Om du är ett proffs på att baka och har ingredienser över så passar detta tipset dig. Baka lite kakor och blanda saft eller liknande och sätt upp ett stånd vid ditt hus. Sälj sedan fikan till grannar eller folk som går förbi. De blir glada medans du tjänar pengar, smart va!

Ungefärlig inkomst: 20-70 kr

Låna ut

Om du har ett syskon eller en kompis som behöver pengar till något, erbjud dina pengar! Men de får de inte bara så där, de får ta ett lån av dig. Så om vi säger att de lånar 10 kr så måste de betala tillbaka typ, kanske 15 kr. Om de är riktigt desperata efter pengar så kan du lura på de en riktigt hög ränta!

(Alltså de extra pengarna de måste betala tillbaka)

Ungefärlig inkomst: 10-20 kr

Rasta hundar

Om du är en hundmänniska och du känner grannar eller vänner som äger hundar så kan du erbjuda dig att rasta de! Ett pris kan vara t. ex 20 kr för att rasta en hund. Fast detta var bara ett exempel, det är ju självklart du och hundägaren som kommer överens om priset. Fråga snälla personer så betalar de mer, haha.

Ungefärlig inkomst: 20-50 kr

Gör ärenden

Om du har familjemedlemmar, grannar eller vänner som behöver handla någonting men inte har tid, erbjud dig att gå och handla! Det behöver inte vara mycket kanske bara ett paket mjölk. Men det är ett snabbt och enkelt sätt att tjäna pengar. (Inte veckohandling såklart)

Ungefärlig inkomst: 20-30 kr

Detta var våra tips hur du kan tjäna pengar snabbt och enkelt. Vi hoppas att de kan hjälpa och att att du provar någon av dom!

Av: Molly K & Hanna

17/9 2018