Den 5:e – 7:e september åkte åk 5 på lägerskola till Hästveda. De flesta samlades på skolgården ca 8:15 och bussen gick kl 09:00. Det var en en och en halv timmes bussresa till första stoppet. Det stoppet var Wanås slott. Där gick vi på en konstrundtur och hade en guide. Den varade i ca en och en halv timme och efter det åt vi matsäck och sedan bar det av till Barnens by.

En timme senare var vi och all packning framme. Vi hade två stugor som hette Åsa och Gränsen. När vi kom dit tog vi all packning och fick reda på de olika grupperna som vi skulle vara i de närmsta två nätterna. Killarna fick stugan Åsa som även var vår samlingsstuga, vi tjejer fick Gränsen. Vi tog all packning och gick in i våra stugor.

IMG_3486 IMG_3489 
 IMG_3496

Vi gjorde en massa aktiviteter på lägret. Några vi gjorde var att bada, leka lekar, laga mat, orienterade, lyssna på saga på kvällen och mycket annat roligt. Vi badade på två olika ställen men i samma sjö, Lursjön. Första dagen var vi och bada på ett litet ställe med en liten strand och andra dagen på en större yta med gräs, lekplats, liten strand, brygga och hopptorn.

Vissa av 5:orna var väldigt nervösa inför lägret. Men vi vill bara avsluta detta reportage med att säga att det är ingenting att vara nervös för. Man har så roligt när man är där och när man väl har kommit hem längtar man bara till att åka dit igen. Så njut av lägret när det är er tur!

IMG_3501

Hanna, Elin och Molly K