Den 31 maj år 2018 gick årskurs fyra på Stadsbiblioteket i Malmö. Inte bara för att låna böcker, utan för att titta på “Från jord till bord”-utställningen uppe på Balagan. Vissa berättelser från vår skola och andra skolor satt uppe på väggen.

De hade även laminerat vår skolas berättelser och satt ihop det till en riktig bok! Efter vi hade kollat på utställningen så fick vi gå till lekplatsen eller stanna kvar på biblioteket. Inne på biblioteket kunde man klä ut sig och läsa böcker i kojor. Vissa spelade musik i musikrummet och vissa körde mega-tre-i-rad. Efter ett tag gick även dem som stannat på biblioteket ner till lekplatsen. Där var det väldigt varmt, men som tur var hade Petra och Amanda tagit med sig vatten som de bjöd på. Efter många minuter så åkte vi buss tillbaka till skolan igen.

Om du är sugen på att läsa berättelserna från skolorna så är du välkommen att låna böckerna! Biblioteket har även massa roliga aktiviteter nu på sommarlovet. Både på balagan och kanini så du kan ta med hela familjen. På balagan finns det även så att man kan hyra tv och dator. Eller varför inte gå till pysselhörnan och pyssla lite?

Allt på biblioteket är gratis så länge du har ett bibliotekskort.

Innan ni klickar ut er från artikeln! Vi ville bara påminna om att sommarboken pågår just nu på biblioteket. För er som inte vet vad det är så är det att man läser några böcker och får sedan en gratis! Man väljer boken själv och ibland bjuder dom även på andra saker. För att vara med behöver du bara gå till närmaste bibliotek och be om papper där du kan skriva din bok recension. Vi tror att man bara måste läsa 3 stycken men fråga för säkerhets skull! Du kan även komma med i en tävling när du lämnar in dina bokpapper. Du får nämligen dra en lott och en bit in på sommarlovet lottar de ut ett nummer och skickar ditt pris till din adress!

Av: Karin Milstam, Molly Koivisto

 

IMG-2979IMG-2981IMG-2986