Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.49.20

Fågeln i mig flyger vart den vill

Boken heter ”fågeln i mig flyger vart den vill”. Berättelsen handlar om en tjej (detta är en verklig berättelse) som heter Berta och sen om hennes familj.

Berta bor på en gård och är konstnärlig av sig. Men hennes pappa Daniel vill inte att hon ska utbilda sig till konstnär. Handlingen utspelar sig hemma hos Berta, på hennes gård, i hennes skola och lite senare i boken även på hennes jobb.

Handlingen utspelar sig på dagen. Berättelsen handlar då om Berta och hennes familj. Berta tycker såklart att det väldigt hemskt att hennes mamma är så sjuk.

Berta gör väldigt många målningar och älskar det. Problemet är att mamman är väldigt sjuk och de har väldigt mycket att göra på gården. Berta tycker inte att pappan är så rättvis, för hon vill utbilda sig till konstnär.

Sara Lundberg har skrivit boken. Det finns väldigt många bilder i boken. Jag tycker mycket om dem. Jag gillar dem för att de är konstnärliga och väldigt fina.

Man kan lära sig av boken att inte ge upp, att det är jobbigt i livet ibland men att man måste gå vidare och att tro på sin drömmar. Jag tyckte om boken väldigt mycket. Den var bra, man fastnade i den och den var intressant.

Boken har ganska lite text, men på slutet får den nästan hela sidor. Så den passar dem som gillar att läsa men inte med så mycket text.

Av: Hilda