Skärmavbild 2018-05-02 kl. 16.18.09

 

Spionen

Det finns många saker som FBI håller hemligt. T.ex att de en gång anställde en sjuttonårig spion. Hon var väldig smidig, listig, smart och dessutom söt.

Men en gång hamnade hon i rejäl knipa, detta är en berättelse om Vivian Woods.

 

-Lägg av! Sa Vivian högt en förmiddag/morgon på en lördag. Hon satt och kollade på saker som man kunde köpa hem från Wish. Hon hade fått syn på ett halsband för 99 kr! 129,99  med frakt!

-Äh, jag köper bara något bättre på Mobilia, suckade Vivian uppgivet.

Men hon bläddrade ändå vidare. En reklam dök upp och Vivians ögon blev stora som vattenmeloner när hon läste annonsen:

Just nu! Stor rea pågår på Emporia! Idag! Skynda dig dit och köp en iPhone 8 för bara 2599!

 

Vivian var där på femton min och två sek blankt. På bussen stod hon och pressade sitt busskort mot skannern så hårt att det nästan gick av på mitten.

– Kom igen då! Åh chips också! Pressa! Argh! Svordom!

Väste Vivian mellan tänderna medan hon höll på att ha sönder sitt busskort.

– Hur många ska på? Frågade chauffören.

Vivian blev tomatröd i ansiktet och mumlade att det bara var hon. När bussen var framme kutade Vivian in på varuhuset och sprang in i alla i sin långa väg. När Vivian kom fram till elektronik-butiken så var det så lång kö att Vivian inte kunde se fram till butiken.

 

Vivian gick och beställde en glass medan hon väntade. Efter fyra glassar till hade kön hunnit bli en meter kortare. Vivian satte sig på en bänk och väntade. Efter en halvtimme hade Vivians ben somnat. Efter ytterligare en timme till hade hennes armar somnat. Efter en och en halv timme till hade hennes ansikte somnat. Efter två timmar till hade hela Vivian somnat.

 

Men snart så vaknade hon av ett vrål. Vrålet kom från butiken! Men det var bara deras sista kund som fått tag i en ny mobil. Klockan var bara tre på eftermiddagen men hela våningsplanet var nästan tom. Vivian log åt tanken på en ny telefon och började gå mot affären. Hennes axelväska rasslade högt av pengar och gissa vad som hände sedan? Jo, en tjuv hörde henne.

-Hey! Ge tillbaka min väska! Min pistol ligger där! Ropade Vivian.

Hon började springa efter honom i jakten på hennes finaste FBI-pistol! (Och lite för pengarna.) Tjuven hoppade upp på räcket till en rulltrappa och gled i rasande fart ner mot våning ett. Vivian högg tag i ett rep med flaggor som var fäst längst upp på högsta våningen och gled ner med händerna så fort att repet började glöda.

Tyvärr var tjuven för snabb för henne. Han sprang rakt under henne samtidigt som repet Vivian höll i lossnade! Hon föll rakt ned och landade nästan på tjuven. Tjuven blev så chockad att han föll framåt och tappade hennes väska i en fontän som var fylld till bredden med vatten. Alla stirrade på tjuven och Vivian.

Några sekunder var det helt tyst, men sedan började Vivian och tjuven att försöka knuffa bort den andra i jakten på väskan. Vivian mindes en sprejburk med röd färg. Den förblindade förövaren i max två min. Det det gjorde absolut inte ögonen illa men man kunde inte se något på lite tid. Vivian fick upp burken ur fickan, kort därpå såg tjuvens ansikte ut som insidan på en ketchupflaska.

 

Vivian log triumferande och tog rulltrappan tillsammans med den genomblöta axelväskan upp till högsta våningen. Men! När hon kom ner igen så stod det fem poliser på marken. En av de hade fäst tjuvens ena hand i handklovar.

-Ok, började polisen. Du, Vivian Woods grips för skadestånd genom att ha slitit ner flaggorna och sprejat denna man i ansiktet. Men du slipper dock finkan för att du har fångat tjuven.

 

Men innan vi kan släppa dig måste du följa med på förhör. Kom här! Sa polisen och fäste Vivians hand i handklovarna med tjuven.
Av: Simone åk 3