Skärmavbild 2018-05-07 kl. 15.00.25Skärmavbild 2018-05-07 kl. 15.06.53Skärmavbild 2018-05-07 kl. 15.00.44Skärmavbild 2018-04-19 kl. 14.26.27 Skärmavbild 2018-04-19 kl. 14.29.36 Skärmavbild 2018-04-19 kl. 14.29.02

 

 

Vi är två tjejer som går i 3an i Sofies klass och nu tänkte vi berätta lite om oss själva.

Lara

Hej! Jag heter Lara och är nio år gammal. Jag går på gymnastik och teater men gillar även att sjunga och dansa. Jag ville vara med i skoltidningen för att jag gillar att skriva om nyheter och har själv försökt göra egna tidningar. Jag har båda gjort en fritids tidning och en tonårstidning alldeles själv och tyckte det var väldigt roligt.

Kerstin

Hej! Jag heter Kerstin och jag går på tennis och tycker det är jättekul men jag gillar också att sjunga på fritiden. Jag ville vara med i skoltidningen för att jag gillar att skriva och beskriva olika saker. Jag tycker också väldigt mycket om att intervjua folk och att skriva och berätta nyheter.

Hej, vi är tre tjejer som går i 3:an i Pernillas klass på Merkurius. Nu ska vi berätta om oss själva.

Simone

Jag är 9 år och fyller 10 den 14 juli i år.

 • Mina favoritfärger är orange, röd, mörkblå, ljusgrå och svart.
 • Mina favoriträtter är sushi och min pappas lasagne.
 • Mitt favoritdjur är varg.
 • Min hobby är att rita.

Varför vill jag vara med i skoltidningen?

Jag vill vara med i skoltidningen för att mitt drömjobb när jag blir stor är att vara journalist. Jag tycker att skriva är något av det bästa som finns, både på dator och för hand. Det är säkert jättekul att få intervjua andra personer och få prata med dem.

En i min släkt var en berömd journalist i Sverige. Jag är helt säker på att skriva och få ta bilder till skoltidningen är roligt.

Jag är jätteglad att få kunna skriva artiklar till skoltidningen.

Mia:

 • Jag är 9 år och jag fyller år den 5:e november.
 • Mina favoritfärger är rosa, turkos och mintgrön.
 • Mina favorit maträtter är tacos, hamburgare och kyckling med pommes frites.
 •  Mina favoritdjur är hund, katt, tiger och elefantungar.
 • Mina hobbys är att spela tennis, simma och pyssla.

Varför vill jag vara med i skoltidningen?

Jag vill vara med i skoltidningen för att jag tycker att det är väldigt roligt att skriva och jag tycker att det är roligt att intervjua folk. Jag vill också göra tävlingar så att alla kan få chansen att bli glada och vinna priser. Jag vill också få fler att vilja läsa skoltidningen och att alla har något att läsa. Jag vill också tipsa om alla olika saker. Jag är glad för att skriva artiklar till skoltidningen.

Biss:

 • Jag är 10 år och jag fyller år den 10:e Januari.
 • Mina favoritfärger är babyrosa, ljusblå och mintgrön.
 • Mina favoritmaträtter är tacos, spätta med potatismos med smält smör och jag gillar spaghetti och köttfärssås.
 • Mina favoritdjur är får, katt, räv och vit tiger.
 • Mina hobbys är att rita, friidrott och hoppa studsmatta.

Varför vill jag vara med i skoltidningen?

Jag vill vara med i skoltidningen för att jag gillar att skriva och intervjua. Det ska bli kul att träffa och intervjua andra människor. Det ska bli jättekul att få göra tävlingar och att tävla. Jag hoppas att många kommer att läsa tidningen ganska ofta. Det ska bli roligt att filma och göra klipp. Jag är glad att få skriva artiklar till skoltidningen.

Vi är två tjejer i trean som går i Annikas klass

Vi heter Norma Hau och Hilda Lichtenstein Luning och vi ska börja på lågstadiets redaktion.Våra favoritfärger är röd och blå. Jag (Norma) tävlingssimmar. Jag (Hilda) rider. Vi båda har husdjur. Våra favoriträtter är lasagne och tacos.

Vi vill vara med i tidningen för att vi gillar att skriva och vi tycker det är intressant vad andra tycker. Vi har lagt ut 4 artiklar som vi döpt till “Djurplågeri är dåligt”, som även handlar om miljöförstöring.

 

Nu ska ni få höra lite om oss, alltså om Viktor och Olivia!!!

Viktor

Hej, det är Viktor. Jag går i klass 3. Jag är tio år. Jag går på fotboll och simning. Jag gillar pizza och hamburgare. Jag bor i ett stort hus på landet.

Olivia

Jag är Olivia 10 år. Jag går i 3:an. Jag gillar Japan och ninjor. Min favoritmat är pizza, hamburgare,  grillspett och sushi. Min bästa vän är datorn. Jag bor vid Malmö Live med mamma och i ett hus med pappa.