Djurplågeri är något hemskt. Cirkus med djur är inte bra eftersom de djuren är plågade och de är tagna från sin familj. Det är så att de får mat om de gör cirkuskonster. Djur hatar oftast cirkus eller att göra cirkuskonster. Jag kommer säkert prata mer om cirkus men vidare till isbjörnar och pingviner.

Där isbjörnen bor smälter isen mer och mer. När vi kör bil kommer avgaser från bilarna att påverka klimatet så att isen smälter och då har isbjörnarna ingen is att att bo på. Det märks långsamt men det händer. Det blir färre och färre isbjörnar och ungefär samma sak händer med pingvinerna. Att åka bil är inte så bra om man tänker på isbjörnarna och pingvinerna. Det är till och med bättre att åka buss än att åka bil, så om det är så att man kan gå eller ta buss eller cykla så är det bättre. Försök att komma ihåg det här och att inte plåga djuren så att de mår dåligt. För djuren har liv de också.

Cirkus med djur är dåligt, att köra bil är dåligt, buss är sådär för i en buss får det plats fler i än en bil. Kom ihåg detta! Så om ni inte går på cirkus så kan vi nog sluta med sådana dumheter. Vi ska inte heller skjuta djur bara för deras horn eller för deras skinn. Hejdå!

Av Hilda 8 år och av Norma 8 år

andy-brunner-21063-unsplash

Photo by Andy Brunner on Unsplash

becky-phan-23122-unsplash

Photo by Becky Phan on Unsplash