På torsdagen den 30/3 så fick åk 5 lyssna på sexornas årliga novelluppläsning. De bjöd 5:orna på fika och saft vilket var väldigt uppskattat. De flesta noveller var sorgliga, hemska och tragiska men bland alla dessa mörka känslor fanns det även noveller med stänk av kärlek och glädje.
Här har vi intervjuat några 5:or som var med på novell uppläsningen:
Intervju med Meya åk 5:
Vad tyckte du om novell uppläsningen?
Jag tycker att den var rolig och jag gillade fikan.
Vad handlade novellerna om?
Alla handlade typ om sjukhus, skador, skräck, sorg och kärlek.
Vad tyckte du om novell uppläsningen?
8 tror jag.
Intervju med Sebastian åk 5:
Vad tyckte du om novell uppläsningen?
Den var bra, spännande.
Vad handlade novellerna om?
Mest mord och hemskheter faktiskt.
Hur roligt var novell uppläsningen 1-10?
9 för det var jättebra noveller men lite tid. I min grupp fick vi inte höra klart den sista.
Intervju med Alice åk 6:
Vad tyckte du om novell uppläsningen?
Den var bra och rolig.
Vad handlade din novell om?
Min novell handlade om en pojke som var inlåst i ett rum. Egentligen så var det meningen att han skulle dö där inne, men svenskläraren tyckte att det var för tragiskt så jag fick ändra så att han fick komma ut ur rummet.
Hur bra gick novell uppläsningen 1-10 tycker du?
9 tycker jag för det var spännande och kul.

novelluppl.2