Om ni vill läsa en rolig och spännande bok så rekommenderar jag varmt denna!

Författaren heter Jeff Kinney

Huvudpersonen i boken är Greg

I första halvan av boken handlar det om att Gregs föräldrar (mest mamman) klagar på att dagens ungdomar inte så sociala som under hennes tid. Då var alla barn ute och lekte hela dagarna och byggde kojor, men nu så sitter de bara inne framför TV eller datorn.

Mamman går därför runt med ett papper där alla grannar får skriva på ifall de vill att man ska stänga av all elektronik under en helg, på pappret så står det;

VI KOPPLAR UR OCH TAR KONTAKT!

I andra halvan av dagboken så är Greg på ett internet löst kollo där det finns en mystisk man, en gammal bonde som hette Silas Scratch. Alla barnen på kollot är jätterädda för honom. De tror att de hittar hans grav och att han har jättelånga naglar och lite fler läbbiga saker.

Under kollo-vistelsen blir Greg och hans stugkompisars deodoranter beslagtagna  av de vuxna och det är liksom där Gregs liv på kollot blir kaos men resten får ni läsa själva.

Jag rekommenderar boken från 1 an till ja vuxna kan läsa den eftersom att den är så rolig, men den passar nog ändå bäst för mellanstadie-elever för de är ganska lite text.

Jag tycker att boken är bra för att den är rolig och man känner liksom som om man verkligen är i boken men det hade kunnat vara lite mer text men annars så är den jättebra

Jag ger boken 10 av 10 stjärnor

Rakel vt-16 åk 4