Min positiva förebild

Amos

Amos farbrorn till Sadie och Carter i boken Den röda Pyramiden är min stora förebild. Amos är en man med magiska krafter och med ett galet liv. Amos har en albinokrokodil, en babian och en mänsklig katt.

Amos har fått mig att bli hans förebild för att han är sympatisk och har massvis med djur hemma hos sig. Han är även cool med sina krafter och håller koll på mycket samtidigt.  Amos är även snäll och ordentlig. Den här killen är en viktig person i alla böcker, han räddar folk, sätter stopp för saker och så vidare. Jag gillar Amos väldigt mycket och för att han är ärlig. Det känns som att han alltid finns där. Men han finns inte, bara i böcker. Inte i verkligheten.

Tintin

Tintin är min nästa förebild. Han är runt 20 till 28 år gammal.

Boken(böckerna) handlar om den unge journalisten Tintin som löser olika fall. På alla sina äventyr i böckerna har han med sig sin hund Milou. Tintin är min andra förebild för att han alltid är så snäll mot alla. Han gör vad som helst för att lösa fall. I en bok så räddar han någon i Tibet. Det är min favorit. Han är även snäll med sin hund och gör mycket med Milou. Tintins och sin trogne vän Kapten Haddock löser fall tillsammans. Tintin och Haddock är bästa kompisar. De gillar varandra och det är det jag gillar med Tintin.

Av: Trieu åk 5