Positiv förebild

Författare: Monica Zak

Min förebild kommer från boken Alex Dogboy.  Det handlar om en liten pojke som heter Alex. Alex Dogboy flyttar ut på gatorna. Han bestämde sig för att flytta ut på gatorna när hans mamma och pappa flyttade till USA utan honom men de tog med hans syskon. Det händer väldig många farliga saker på gatan. När han är ute på gatorna så får han två hundar. Efter han har varit inne i fyran (en polisstation) så träffade han en tjej som heter Alicia som han blir förälskad i. Men en dag skulle han hälsa på henne i hennes stånd så var hon inte där, hon hade flyttat till USA. Han blir besviken en gång till, först hans mamma och sedan hans pappa och nu Alicia. Men då kommer hoppet tillbaka när en kvinna som heter fru Leti, kommer och erbjuder ett jobb, men han får inga pengar han får mat.

 

Förebilden i den här boken är fru Leti som visar kärlek mot någon hon inte känner och en person som har haft och har det svårt. Hon tar hand om honom som att det skulle vara hennes son. Hon var den första som sa att hon älskade honom, hans mamma och hans pappa hade inte sagt det. Hon tvättar hans kläder och försöker att skydda honom. Men hon kunde inte skydda honom för allt.

Jag valde att ha fru Leti för att hon är en bra och snäll människa i boken. Även om hon har lite pengar och många barn hemma hos sig så ger hon pengar till Alex (Dogboy). Hon är en bra förebild för hon är god, modig, vacker, älskvärd och allt man kan önska. Hon hjälper alla i sin omgivning, hon känner en oro över honom.  Det är därför hon är min positiva förebild, hon säger och gör snälla och bra saker.

 Av: Meja Linderoth åk 5