Tråkiga Julen

Jag sov och kollade på stjärnorna och jag tänkte på min mamma som hade dött förra året. Nu bor jag med en falsk mamma hon brukar vara väldigt arg.

Jag är väldigt ledsen att hon har dött eftersom jag vill  inte ha ett liv med falsk mamma, annars är min pappa helt okej. Fast jag tycker att min pappa är lite konstig eftersom jag har sagt till honom att hon är dum men han säger att hon inte är dum, och jag tycker att hon är med honom bara för pengar. Jag drömde mycket om min mamma jag  vill att hon kunde leva så att jag hade haft hela min familj. Även de i min skola hotar mig att jag inte har någon mamma men det finns en person som heter Fredrik och han är snällast i min skola tycker jag för att han är den enda som tycker om mig.

                               Fredag 18 December

Idag vaknade jag och skulle gå till skolan jag tycker att det är bra att imorgon ska jag inte till skolan för att då är det lördag. Jag hade gjort frukost och öppna lucka 18 och åt upp chokladen och tog på mig ytterkläder och cyklade till skolan. När jag var framme låste jag cykeln och gick upp till sista våningen. Det första jag gjorde var matte och jag tyckte att det inte var så svårt. När jag blev färdig lämna jag mattet till läraren och så sa hon att jag kunde hålla på med vad jag vill för att jag var färdig med allting. Jag sa att jag skulle läsa en bok som heter Den gråa människan blir ljus. Hon sa att det var ok. Jag läste och tänkte mest på mamma att hon kom tillbaka och jag mamma och pappa hade rolig jul det här året men så var det inte och som jag tror och alldrig kommer det hända. 3 timmar hade gått och nu var det rast. Jag satt på  min favorit bänk och hade lite tråkigt. Jag funderade på om jag kanske kunde börja på fotboll så jag gick till fotbollsplanen och spelade i mitt lag var Gabriel, Garg, Emil och Diego. Jag är inte så bra på fotboll men det är inte viktigt att vara bäst på det man kan ju spelade för att det kan vara roligt. Sen blev rasten slut och vi skulle pyssla julpyssel bara man behövde stressa lite för att om 4 dagar slutar vi och då är det jullov och vi behöver bli färdiga idag och på måndag och på tisdag jag pysslade en julgran som man syr  jag tyckte det var roligt  för att vi hade sytt så på slöjden så jag vet hur man gjorde. Till slut blev jag färdig med den och vi skulle sluta skolan nu. Vi åt mellanmål och efter mellanmål tog jag på mig och sprang spela fotboll det var något som hette tvärsan det var att envar kung och andra var bonde så skulle man skjuta mål på varan. När jag kom in på Bond platsen så började jag skjuta men jag var dålig så jag gjorde allt jag kunde. Det var en lärare som var kung och han hette Daniel  och det gjorde ont att rädda hans skott  men jag kämpade sn efter 1 timme så kom min pappa så skulle jag hem. När jag kom hem gjorde jag läxorna och sen gjorde jag en liten macka. Jag har en bror som heter Rasskot han var jobbig men dessutom är han bara 3 år så det är därför. Jag satt på mitt skrivbord och skrev vad jag vill ha i jul  Pappret:   Hej tomten. Jag önskar mig en katt  som är guld ras och jag hade gett namnet Ona. Andra saken jag vill ha är pennor som jag vill rita med lite juliga saker. Och det sista som jag vill ha mest är min Mamma jag saknar jättemycket på henne,men jag vet att man kan aldrig få tillbaka henne men jag vill bara skriva det så att hon kanske ser det någon gång. Efter det gick jag ut med min bror för att han ville gå ut med mig så jag tog med mig pasta med köttbullar som vi kan äta och vatten att dricka. Vi gick ut och då stog det på en skylt så här’’Klockan 19:00 så kommer det regna julgranar som är lite magiska. Jag undrade vad det är för regn men jag och min bror Alex förstod inte han sa till mig ‘’Robert, vad är det för regn jag sa att jag inte förstod själv men det var något magiskt som ska hända jag vet inte vad men vi ser. Vi gick och gick och jag kollade hur mycket det var kvar. Det är en halv timme sa jag. Alex sa att han vill äta jag gav honom lite mat och så satte vi oss på en bänk. Efter halvtimmen kom julgranar, de var fina men ändå var det inte så roligt. Vi gick nära hemmet och då var julgranarna slut. Men när jag och Alex skulle gå in i hemmet så hörde vi någon skrika. Vi kollade bak och………. Det var en överraskning  Jag såg en kvinna springa mot oss och hon såg ut som min mamma och som man trodde var det hon. Jag sprang i full fart till henne med Alex och det var hon. När vi kom till henne var vi glada munnen till näsan och då var vi hemma och hemma var det en till överraskning det var gul katt som jag ville ha.  Jag gick in i mitt rum och där såg jag pennorna det hade hänt! Jag kan inte tro mig. Efter 13 dagar var det nyår och vi var hela familjen nu och nu gjorde pappa slut med falska mamman och hon kom i fängelse för att de fick reda på att hon var en tjuv. Och i skolan hade jag allt bra och jag fick nya vänner och allt slutade bra hejdå.               

  Av Robert Shamin.