Den fläckiga hästen

Det var en gång en flicka som hette Maja. Hon red på burlövs ryttarförening. Majas favorit häst var en liten fläckig som hette Lotte. Lotte var en ganska tjurig häst hon gillade inte när man lade på sadeln och stannade ibland på ridpassen.

Maja red på Lördagar och torsdagar det var det bästa Maja visste. Att få vara i stallet. En dag var Maja var i stallet  och skulle ta in några hästar från hagen med sina kompisar. Då kommer Majas mormors vän Kerstin som jobbar i stallet. Kerstin frågade Maja om hon ville ta hand om och hjälpa till med en PRIVATHÄST!! Maja sa såklart ja. Kerstin sa till Maja att hon borde ringa sin mamma Ingrid. Mamma Ingrid sa att de gick bra  eftersom det var jullov. 

Redan nästa dag så var Maja i stallet igen. Hästen hon skulle hjälpa till med hette Charlie.Kerstin sa att Maja gärna fick mocka i Charlies hage. När maja kom till hagen så stog redan Charlie där inne. Maja var inte beredd på att han skulle va i hagen. Kerstin sa att Maja inte skulle vara rädd för honom och att han bara tigger efter hästgodis. Maja gick och hämtade en grep och en skottkärra.hon gick in i hagen och började mocka. Kerstin hade lite morotsslantar som Maja fick som hon kunde ge Charlie. 

Efter en stund så skulle Maja gå och tömma skottkärran när den dumma och bortskämda tjejen Lovisa och frågade Maja om hon verkligen fick vara i Charlies hage och om har frågat först. Maja blev lite irriterad för att Lovisa höll alltid på sådär. Sen så sa Lovisa att hon har ridit på Charlie men sen Charlie kom till BURF så har han inte blivit riden. Maja sa att det inte kan vara möjligt eftersom Lovisa har bara ridit på BURF i ett halvår och Maja har ridit där i 5 år och Charlie har problem med benen så man får inte rida honom. Maja blev faktisk lite arg för att Lovisa bara ljuger och säger att hon rider bättre en alla på ridskolan Maja sa att Lovisa inte ens ska röra Charlie och om hon gör det så säger hon till Kerstin. 

Det var ett år sen. Nu är Maja 11 år och tar fortfarande hand om Charlie. Nu får Maja ta in och ut maja från hagen och duscha honom och borsta fixa mat och mycket annat. Hon gillar fortfarande Lotte och är snart om ett år eller två för lång för Lotte:( Det vill maja inte tänka på. Nu är Maja så lång att hon når upp på Charlies rygg. Nu slutar denna saga om Maja och den fläckiga hästen det kanske kommer fler böcker håll utkik.