SOMMAR FÖR EVIGT 

Jag har läst boken Sommar för evigt. Detta är den tredje boken i trilogin. Den första boken heter Sommaren jag blev vacker, den andra heter Ingen sommar utan dig och den tredje Sommar för evigt. 

FÖRFATTAREN

Författaren till boken heter Jenny Han. Jenny Han har också skrivit den hyllade trilogin Till alla killar jag har gillat. Boken är en ungdomsbok och skriven i dagboksform.  

HUR JAG BÖRJADE LÄSA BOKEN

Det började med att mamma köpte första boken i serien, Till alla killar jag har gillat. Jag blev förälskad i hur författaren uttrycker sig och bestämde för att läsa dem andra två delarna. När dem väl var slut så ville jag läsa mer av Jenny Han, då så såg jag boken Sommaren jag blev vacker. 

KARAKTÄREN

Jag fick möta flera karaktärer i min bok. I vissa kapitel så var det andra som skrev som Conrad. Belly var huvudpersonen i boken och min favorit karaktär. 

5 MENINGAR 

Om jag fick beskriva Belly med tre ord så skulle det vara glad, öppen och känslosam. 

– Skulle du kunna klara dig två hela år utan din bästa vän? 

– Aldrig mer få komma till sommarhuset eller aldrig mer få bada?  

– En sommar utan Conrad eller en sommar med Tayler?

– Gråta åt filmer eller gråta åt Jeremiah och Conrad?

– Pool eller hav?

Inledning 

I första boken så börjar allt med att Belly, hans bror och mamma kör till sommarhuset, när dem är framme så känns allt som vanligt. Men vad Belly inte vet är att denna sommaren kommer både bli fruktansvärd och underbar.  

HANDLING 

För några månader sedan så blev Belly ihop med Jeremiah, men har fortfarande känslor för hans bror Conrad. Under nästan hela sitt liv har Belly känt Conrad och varit förälskad i honom men bestämmer sig ändå att gifta sig med Jeremiah som alltid har stått upp för Belly och aldrig svikit henne. Men när hon väl berättade för hennes familj och andra så fattade ingen något. Hennes mamma vägrade ett tag att låta hennes dotter gifta sig med hennes döda bästa väns son men tillslut gick det över till att bara inte komma. Belly och Taylor hennes bästa vän planerade och bestämde klänning. Tillslut så bestämde Bellys mamma att komma. 

En dag, samma dag som bröllopet hände det som inte fick hända brudgummen var borta. 

Några år senare var Belly gift   

MEN INTE MED JEREMIAH 

JAG TYCKER

Jag är lite beroende av drama, romantik och känslor. Denna bok var alla mina personliga favoriter fullproppade med. Jag skulle bara önska att det kom en fjärde bok. 

MEN DET ÄR EN TRILOGI 

Jag ger boken 5/5 stjärnor.  

Av: Ellinor