Jag minns hur jag för många år sedan klagade på pappa, för jag ville inte, nej jag ville verkligen inte, inte läsa Lilla Prinsen. Pappa kom ett kapitel in i den. Sedan orkade han förmodligen inte med mig längre.

Men för ett tag sedan satt jag och en kompis i bilen på väg hem från ridningen och hon berättade om boken igen. Den hade varit mycket intressant läsning även om den är menad för yngre barn. Jag hade inte ägnat en tanke åt den bok som jag hade tyckt varit så tråkig, men mitt intresse väcktes igen. En månad senare satt jag på ett tåg och hade tråkigt. Och då tog jag upp boken. En timma senare satt jag typ och grät av nostalgi.

Så jag tipsar nu er om att det verkligen är värt det att gå tillbaka saker som ni inte klarat av innan.

“Grown-ups never understand anything themselves, and it’s tiresome for children to be always and forever explaining things to them.” –Little Prince

images-2

Anna-Lisa