Mobbning

Mobbning är något många lider av. Några tar sitt liv för det eller skadar sig. Det blir bara mer seriöst ju äldre man blir.

Det kan vara att någon kallar dig något du inte gillar

eller

cyberbullying

eller

någon retar dig för att du gillar någon eller något som inte de gillar.

Jag ska bara säga en sak till alla mobbare:  SLUTA! Det är inte kul så bara sluta.

Det brukar vara så att du som mobbar har problem hemma eller så vill du bara vara taskig eller så är du avundsjuk. Men det gör det inte okej att mobba någon även om du har egna problem för du kan förstöra hennes/hans liv och jag tror inte att du vill göra det. Om du vill så är du en fruktansvärd person. Jag tror inte du skulle känna dig bra om du mobbade någon och den personen begick självmord eller skadade sig på grund av dig. De som blir mobbade kanske inte kan jobba bra i skolan på grund av dig. Du kanske bara tror att det är ett skämt men det är det inte för den som blir utsatt.

Till dig som blir mobbad: Mobbarna kanske säger att du är tjock men du har aldrig tänkt på det förut och det är kanske det enda du kan tänka på nu. Men du ska inte tro det, bara ignorera dem. Om du gör det tycker de inte att det är roligt längre så de slutar förhoppningsvis. När du känner dig ful eller något så tänk på vad dina nära och kära säger för att de är de enda som du ska lyssna på. De som mobbar dig kan dra åt X för att det är aldrig  okej att mobbas!

 

Daorsa