Hej alla montessorielever!

Jag har tankar och åsikter som jag vill dela med mig av! Häromdagen så läste jag att Greta Thunberg var nominerad till nobelpriset i fred för att hon har inspirerat så många internationellt om klimatfrågor. Greta är en sextonårig tjej som har förkortat sina skoldagar med två timmar varje fredag de senaste 28 veckorna. Alltså sedan den 20 Augusti 2018.  

Tjejen som har bestämt sig att äta vegetariskt och inte flyga ska få nobelpris!? Jag undrar varför hon inte protesterade efter skolan istället. Majoriteten av oss har säkert känt att något har varit orättvist eller fel och velat göra något åt det, eller har jag fel? Det finns många andra klimataktivister som jobbar för miljön och till och med förlorat livet under sin kamp. Men hur många av dom har fått nobelpris för det?

Det är jättebra att äta vegetariskt. Men att äta en massa råvaror som inte är från Sverige som t.ex. bananer, avokado, kiwi, apelsin, ananas och så vidare är långt ifrån miljövänligt. Det är många barn på skolan som har varit vegetarianer hela sitt liv. Borde inte dom få nobelpris då? Det som Greta gör är bra men är hon så mycket bättre än vi andra? Så mycket att bättre att hon förtjänar NOBELPRIS!! Ifall hon nu vinner nobelpriset – tror ni att hon skänker alla de pengarna till att exempelvis rädda Amazonas-skogarna eller något liknande? Jag vill gärna höra era åsikter och idéer.

Hälsningar,

Mia Batez :)