Brutet löfte!

Nu när du ändå har börjat läsa den här artikeln kan du väl fortsätta ändå. Och desto längre du läser desto mer förstår du att titeln bara var en clickbait för att få dig att läsa. Nu vill jag att du andas. Djupt. Såja… Andas in… Andas ut… Ta det lugnt. Nu inser du att det kanske inte var så dumt att läsa den här artikeln. Tänk efter… Jag har ändå inte så fel.

Oavsett var du är nu är du förmodligen omringad av stress just nu. Även om du inte är medveten om det. Kanske ligger en matteläxa eller en halv uppsats och lurar. Eller så blir du just nu överkörd av en flock elever för att du stannade upp mitt i korridoren för att du läste. Vare sig om det är din egen eller någon annans, så är vi människor stressade till tusen. Artikeln måste bli klar innan ett, pappa ropar att det är mat, din kompis flickvän har gjort slut, dina föräldrar bråkar, du har överflöd med jobb…..

Andas. Du kommer att klara det. Andas ut… ta din tid. Bara ta en liten paus då och då, gör något roligt. Du kanske kan göra den där läxan tillsammans med en kompis, eller så skriver du uppsatsen på ett sätt som får läraren att skratta samtidigt som du får A+ i betyg. Allt löser sig. Men det finns bättre och… lite mindre bra sätt att lösa det. Sätt dig och gör det. Det kanske tog mycket kortare än den där halvtimmen du tog på dig att inte orka.

Anna-Lisa