Nikkis dagbok 11: Berättelser om en (inte så) vänskaplig klasskompis

Först verkar allt perfekt när MacKenzie Hollister, ärkefienden, har bytt skola. Men Nikki tycks leva i en mardröm omöjlig att vakna upp från, när utbytesprogrammet för åttondeklassarna börjar. Närmare bestämt en mardröm där de två ärkefienderna dras mot varandra. För i detta utbytesprogram är Nikki den “lyckliga” utvalda att åka till North Hampton Hills. I boken beskrivs det som en blandning av lyxhotell och Hogwarts, fast utan magilektioner. Nikkis kompisar Chloe och Zoey, tillsammans med Brandon, har fått ett besked att de alla tre ska till South Ridge Middle School. Alltså blir de tre bästisarna splittrade, och Nikki funderar på att totalt skippa utbytesprogrammet som varar i en vecka, och istället välja att gå i sommarskola för att ta igen förlorade kurspoäng. Men en hel del förändras när vår dagboksskrivande vän har fått ett välförtjänt A+ på en uppsats om Louvren.  Rektor Winston rekommenderar Nikki till en resa till Frankrike, för speciellt utvalda elever. Resan råkar vara sponsrad av North Hampton Hills. Detta får Nikki, trots hennes rädslor för mer bråk med MacKenzie, att åka dit.

På skolan möter hon Tiffany, som ska visa henne runt. Men redan den första minuten visar det att vänskapen kommer att bli… besvärlig. Tiffany tar en selfie var tionde minut, ger Nikki indirekta förolämpningar och är taskig mot andra elever. Nikki väljer snart bort henne och undviker henne.

En lektion går Tiffany fram till Nikki och ger henne en låååång kram. Vad Nikki inte märker är att hon smyger ner lärarens försvunna planeringskalender i hennes väska.

“Mr Winter! Jag tror jag såg någon stjäla din kalender precis!” ropar hon. Nikki blir förvirrad, då Tiffany första dagen berättade att hon brukade stjäla den så att de fick se på film under lektionen.

Så pekar Tiffany på Nikki. Winter hittar kalendern i Nikkis väska. Chanserna ser ut att vara förstörda för Nikki. Men nytt hopp syns vid horisonten då Nikki får nya vänner på skolan, och får veta sanningen om alla lögner av MacKenzie. Mac har också blivit utsatt för Tiffanys vrede. Med hjälp från vänner kanske Nikki kan klara det…

Jag ger boken 4,9 av 5 stjärnor. Den var väldigt bra, och jag gillar illustrationerna. Det är väldigt spännande att få följa en elev som man kan känna igen sig i, även om det är ganska osannolikt att det här skulle hända. ;D
Anna-Lisa