Mary Poppins kommer tillbaka

Barntillåten. Speltid: 2 Tim 11 min. Familj/Musik/Komedi.

Barnen från den första filmen om Mary Poppins har nu vuxit upp. Den yngsta av de båda syskonen Bank, Michael Bank har fått tre barn, Annabelle, Georgie och John. Efter att hans fru dött försöker han klara sig så bra som möjligt. En dag när hans syster Jane är hemma hos Michael så knackar det på dörren och två män som ska vara advokater berättar att om han inte betalar banken (där han jobbar) innan midnatt på fredag, kommer han att förlora huset om han inte skaffar fram ett speciellt aktiebrev, som han inte kan hitta någonstans. Barnen får veta detta och blir oroliga.

När Georgies drake plötsligt flyger för högt upp bland molnen när de är i parken, blir det nästan omöjligt att få ner den. Plötsligt kommer den glidande ner mot barnen. Men en person håller i draken. En ung dam med röda kläder, blå hatt, en konstig väska och ett paraply landar på marken framför dem: Mary Poppins!

De kommer hem tillbaka till sin pappa och faster, som själva hade Mary Poppins som barnflicka. De blir helt stumma, eftersom att Mary Poppins inte hade åldrats så mycket som ett år. Hon blir snabbt Annabelles, Georgies och Johns barnflicka, men inte en normal barnflicka. Tillsammans med lykttändaren Jack så åker de på en mängd spännande äventyr fullspäckat med glada sångnummer.

Det är väldigt spännande och roligt, och jag kunde relatera till barnen som försöker berätta för sin pappa om allt magiskt, men han tror de inte. Jag gillade filmen på 2 timmar eftersom att det alltid hände något och och det var mycket spänning och coola effekter. Jag rekommenderar den starkt.

5/5 stjärnor.

Av Simone

download