Årskurs sex och sju var på spökbollsturnering tisdagen den 23 oktober. Vi samlades på Fair play stadion vid cirka halv-tio-tiden. Montessoriskolorna från alla andra delar i Skåne var redan där när vi kom in i byggnaden. Alla skolor samlades och barnen gick till de grupper man var satt i. Lagets namn var en planet eller stjärna i vårt solsystem och hade elever från alla skolor och klasser.

 

En match spelades i två omgångar genom att hälften av varje lag började spela under en viss tid. Man vann om man hade fler spelare i sitt lag än det andra eller om man tog ut hela det andra laget och då fick man tre poäng.

 

Sen var det den andra hälften av lagets tur att spela en match mot det andra lagets hälften. Under en match kunde man max få elva poäng: tre poäng för vardera omgång och sen gav domaren 1-5 poäng för hur bra ditt lag spelade, alltså om man fuskade eller om man passade mycket till alla spelare. För övrigt var det vanliga spökbollsregler.

 

Efter tre timmars spelande var det paus och alla fick äta sin matsäck. Senare blev det ytterligare två timmars spelande. Jag tyckte att spökbollsturneringen var väldigt rolig eftersom man missade en hel dags skola till att kasta bollar på andra.

 

Det bästa var när man vann en match vilket hände ganska ofta, åtminstone i mitt lag medan andra hade det svårare. När alla matcher var spelade så skulle Martin, idrottsläraren, sammanfatta allt.

Senare när han berättade att han hört att på montessori så tävlar man inte, hördes det suckande och enligt mig var det en rejäl besvikelse. Men det var kul och alla hade ett leende på läpparna när de gick ut.

David åk 6  

IMG_9335 IMG_9332 IMG_9333 IMG_9334

IMG_9340 IMG_9338