US open

I år har det varit en tennistävling som heter US Open. Det finns fyra stora tennistävlingar varje år. Det är US Open som spelas i New York i augusti till september, Franska öppna som spelas i Paris från maj till juni, Wimbledon-mästerskapen som spelas i juni till juli och Australiska öppna som spelas i januari i Melbourne.

Det spelas alltid en damtävling och en herrtävling. I år vann Novak Djokovic (herr) och Naomi Osaka (dam) i singelmatcher.  

Novak Djokovic

Novak Djokovic vann US Open år 2018. Han föddes 22 maj 1987. Novak har hamnat i många finaler, totalt 20 st! Han har vunnit 4 Australiska öppna, 5 Wimbledon-mästerskap, 1 Franska öppna och 3 US open, så sammanlagt 12 av 20 finaler! Han rankas som 6:a i herrarnas topplista och har spelat in 86 866 648 US-dollar  (prispengar).

images

Naomi Osaka

Naomi Osaka vann för första gången en US open år 2018 när hon slog tennis-legenden Serena Williams. Hon föddes den 16 oktober år 1997. Naomi flyttade till USA när hon var tre och har dubbelt medborgarskap – USA och Japan. Men hon spelar för Japan.

images-1

Karin